Cyber Security voor de Advocatuur

“Het is niet de vraag of je gehackt wordt, maar wanneer.” 

Midland Circle informeert haar klanten in de advocatuur over Cyber Security, cybercrime gericht op advocaten, social engineering en phishing mails. Ook de invulling van de zorgplicht die advocaten hebben op het gebied van cybersecurity is onderwerp van gesprek. 

Hoe kan ik me wapenen tegen hackers en cybercrime? Loop ik als advocaat specifieke risico’s? Heeft een advocaat een zorgplicht om hacks te voorkomen? Het antwoord op deze en veel meer vragen worden door onze cybersecurity-en privacy-experts beantwoord.

Sentynel als digitaal encrypted communicatiemiddel

Als advocaat wil je veilig kunnen communiceren met clientèle. Vooral strafrechtadvocaten die vanuit hun beroep vrij verkeer van communicatie zou moeten hebben met hun cliënten zijn hier gebaat bij. Advocaten kunnen hun telefoonnummer opgeven bij het Ministerie van Justitie, echter in de praktijk blijkt het OM alsnog gesprekken te tappen tussen de raadsman en hun cliënt. Uiteraard licht het openbaar ministerie de raadsman hierover in, maar de schade is dan al geleden. 

Advocaten wijken dan ook uit naar diverse oplossingen. Zo is het gebruik van encrypted messangers zoals Signal of het gebruik van PGP telefoons (Pretty Good Privacy telefoons) onder advocaten aan de orde van de dag. Echter zijn dit zéér ongewenste middelen. Immers draait het platform van Signal in Rusland en de servers van PGP telefoons worden dikwijks achter de schermen beheert door criminelen. Bij de politieoperatie waarbij de populaire cryptochat Sky ECC werd gekraakt, werden ook tal van gesprekken onderschept tussen advocaten en hun cliënten.    

Sentynel als oplossing

  1. Geheimhouding 100% gewaarborgd
  2. Platform op Nederlandse servers
  3. Sentynel werkt volledig conform de Nederlandse wet- en regelgeving
  4. Sentynel voldoet aan de  Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens
  5. Staat onder toezicht van het Agentschap Telecom 

Laten we het hebben over hoe u veilig vooruitgang kunt boeken..

Vraag een consult aan
Shape
Shape