Cyber Security voor e-Commerce
De lockdowns en beperkingen hebben de meeste consumenten gedwongen hun manier van leven aan te passen door te kiezen voor internetwinkelen vanuit huis, in een veilige en vertrouwde omgeving. Maar is het veilig om online te winkelen? Online detailhandel ging altijd gepaard met risico’s: beschadigde of onverwacht lage kwaliteit goederen, oneerlijke verkopers die niet wilden terugbetalen, enzovoort.
We zullen ons echter concentreren op het belangrijkste probleem waarmee eigenaren van e-commercebedrijven en hun klanten worden geconfronteerd: Cyber Security voor e-Commerce. Online retail is altijd het doelwit geweest van cybercriminelen en zal dat altijd blijven, en natuurlijk kon het ongekende succes waarmee e-commercebedrijven in 2020 worden geconfronteerd, niet aan de aandacht van de hackers ontsnappen. Waarom? Simpelweg omdat persoonlijke gegevens een van de meest waardevolle activa worden. Het gemak van online winkelen was vooral belangrijk tijdens de lockdowns van 2020, maar hoe meer mensen online winkelen, hoe meer hackers het aantrekt. Volgens het Nationaal Cyber Security Centrum is 83% van de top 30 Nederlandse retailers kwetsbaar voor cyberaanvallen.
Blijkbaar worden zowel de online winkels als de klanten getroffen. Om iets online te kopen, moeten de klanten hun persoonlijke gegevens aan de online winkel verstrekken. Ze moeten hun creditcardgegevens, e-mailadres, gebruikersnamen, wachtwoorden, enz. toevertrouwen. Cybercriminelen kunnen die informatie uit de database van de online winkel stelen om geld te verdienen. Tegelijkertijd, als de persoonlijke gegevens van de klant in gevaar komen, kan dit de reputatie van het bedrijf volledig ruïneren, aangezien de winkel verantwoordelijk zal worden gehouden voor zowel de klanten als de entiteiten die de sector reguleren.
Cyberbeveiliging is een grote verantwoordelijkheid. Eigenaren van e-commercebedrijven moeten online veiligheid zeer serieus nemen. Ze kunnen het zich gewoon niet veroorloven om de gegevens van hun klanten en de reputatie van hun bedrijf te verliezen. Natuurlijk zijn veel online retailers zich bewust van cyberbeveiligingsbedreigingen en nemen ze de nodige maatregelen om zich daartegen te wapenen. Volgens het VMWare Carbon Black 2020 Cybersecurity Outlook Report heeft 77% van de eigenaren van e-commercebedrijven nieuwe beveiligingstools aangeschaft, terwijl 69% van hen heeft geïnvesteerd in cyberbeveiligingspersoneel.
Cybercriminelen zijn echter constant op zoek naar nieuwe kwetsbaarheden en werken harder aan hun vaardigheden. Online retailers moeten dus constant voorop blijven lopen: het is een must om op de hoogte te blijven van de nieuwste e-commerce cyberbeveiligingsbedreigingen. Tijd om na te denken over cyberbeveiligingsoplossingen, nietwaar?
Wat zijn de grootste beveiligingsrisico’s voor e-commercebedrijven?
1. DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service)
DDoS-aanvallers verzenden tegelijkertijd een groot aantal verzoeken van honderden of duizenden gecompromitteerde IP’s om uw webresource uit te schakelen. Wanneer uw online winkel wordt overspoeld met zoveel bezoekers, kunnen uw klanten geen aankopen doen.
DDoS-aanvallen schakelen uw online winkel enkele uren of zelfs dagen uit, wat vooral vervelend is tijdens het hoogseizoen. Als uw site tijdens vakanties wordt aangevallen, verliest u een groot deel van uw inkomsten (en soms klanten), aangezien uw concurrenten winnen.
2. Phishing.
Dit type fraude is bedoeld om toegang te krijgen tot de persoonlijke gegevens van de kopers (logins, wachtwoorden, bankkaartgegevens). Phishing-aanvallers gebruiken vaak massamailings namens populaire bedrijven met links naar nep-online winkels die uiterlijk niet te onderscheiden zijn van echte (de site ziet er meestal hetzelfde uit, maar de URL kan enigszins afwijken van de originele). Uiteraard ontvangt de koper na betaling niets.
3. Malware (kwaadaardige software)
Elke software die een computer of mobiel apparaat probeert te infecteren, wordt als kwaadaardig beschouwd. Cybercriminelen plaatsen de malware op de websites van slachtoffers voor verschillende doeleinden: het verkrijgen van persoonlijke gegevens en wachtwoorden, het stelen van geld, het blokkeren van de eigenaar van het apparaat. Ze kunnen de website automatisch omleiden naar een andere pagina of meerdere pop-upvensters openen om de consument te misleiden.
4. Ransomware
Ransomware is een van de grootste cyberrampen. Het is een specifiek type malware dat het apparaat vergrendelt voor de gebruiker. Om toegang te krijgen tot zijn eigen gegevens, heeft de gebruiker een sleutel nodig, die alleen door de hacker kan worden verstrekt. De gebruiker wordt gechanteerd totdat het losgeld is betaald. De ransomware kan op uw apparaat worden geïnjecteerd via phishing-e-mails, pop-ups en nepsites.
5. E-skimmen
Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van skimming-apparaten die worden gebruikt om geldautomaten te hacken. Nu gebruiken de cybercriminelen een meer geavanceerde techniek genaamd e-skimming: ze voegen een skimming-code in uw e-commercesite in, rechtstreeks in de pagina’s die de betaalkaarten verwerken. Zo stelen ze de kaartgegevens in realtime, terwijl de gebruiker betaalt.
Midland Circle heeft de Cyber Security oplossing voor e-Commerce
Wat kan een webwinkelier doen om datalekken te voorkomen?
- Investeer in de opleiding van uw medewerkers: iedereen moet bewust en verantwoordelijk zijn
- Houd uw e-commercesite, apparaten en systemen up-to-date
- Neem extra beveiligingsmaatregelen tijdens de feestdagen, wanneer cybercriminelen bijzonder actief worden!
- Beveilig uw site met HTTPS
- Maak een back-up van uw gegevens
- Blijf investeren in cybersecurity om de gegevens van uw bedrijf en consumenten maximaal te beschermen.
Het kopen van cyberbeveiligingssoftware is niet genoeg. Onthoud dat tegenwoordig elke site kan worden gehackt en dat alle gegevens kunnen worden gestolen. Denk erover na om uw online gegevens onbruikbaar te maken voor cybercriminelen!