Cyber Security voor het MKB

Bedrijven zijn vaak kwetsbaar voor cybercriminelen. Een geslaagde cyberaanval betekent voor veel mkb-bedrijven dat ze dagen tot zelfs wekenlang niet in staat zijn om te werken.

Toch zijn veel mkb-ondernemers niet bezig met maatregelen om het risico op een geslaagde cyberaanval te minimaliseren. Terwijl het risico op een cyberaanval een stuk groter is dan een bijvoorbeeld een brand. Ieder bedrijf heeft brandblussers, brandmelders en een brandverzekering om het risico op en van een brand te verlagen. Maar het nemen van cybersecuritymaatregelen is voor veel ondernemers lastig.

Werkwijze Cyber Security MKB

Midland Circle brengt beveiligingsrisico’s op een objectieve en systematische manier in kaart. Ook begeleiden wij MKB’ers welke maatregelen men  moet nemen om de cyberrisico’s te verlagen. Wij gebruiken het CIS Security Framework om Cyber Security aantoonbaar op orde te krijgen.

Het CIS security framework wordt wereldwijd toegepast en erkend. Het is een lijst met circa 20 praktische maatregelen. 

Vaak wordt bij cyber security maatregelen alleen gedacht aan tools: technische oplossingen waarmee je je beveiliging op orde brengt. Door het gebruik van de CIS Controls wordt duidelijk dat de juiste tools van groot belang zijn, maar dat het net zo belangrijk is dat je kijkt naar:

  • bedrijfsprocessen
  • het gedrag van je medewerkers
  • het beheer van jouw IT-omgeving

Met het CIS framework kunnen onze ervaren Cyber Security experts jouw onderneming meetbaar Cyber weerbaar maken!

Hoe Cyber secure is het MKB?

Via 20 brancheorganisaties zijn in de periode september 2016 t/m juli 2017 digitale enquêtes uitgezet bij hun mkb-leden. In totaal hebben
800 directeuren de vragenlijst ingevuld. 

 

Laten we het hebben over hoe u veilig vooruitgang kunt boeken..

Vraag een consult aan
Shape
Shape