Wat is een QuickScan?

Als je jouw bedrijf wilt beschermen tegen cyberdreigingen, maar je weet niet waar je moet beginnen? Dan is het uitvoeren van een QuickScan het beste startpunt. Tijdens een scan bekijken we welke beveiligingsrisico’s er in een bepaalde IT-infrastructuur aanwezig zijn. Het is een diepgaande controle op mogelijke beveiligingslekken, netwerkrisico’s en beveiligingsproblemen. Je krijgt snel een compleet inzicht over de status van jouw gegevensbeveiliging.

Waarom een QuickScan?

Het aantal cyberaanvallen en datalekken groeit schrikbarend. Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met nieuws over malware, cyberaanvallen of datalekken. Door het uitvoeren van een security scan kunt u de eerste en belangrijkste stap zetten om uw bedrijf te beschermen en gegevenslekken tegen te gaan. Een security scan geeft inzicht in waar u staat met uw beveiliging ten opzichte van de actuele cyberdreigingen. Uw bedrijf kan zich hiermee beschermen tegen de steeds groeiende bedreiging van cyberaanvallen.

QuickScan verzoek

  Is er inventaris waarin alle IT-informatie (= data, software, hardware) is samengevat? In deze lijst staat duidelijk welke informatie waar is opgeslagen.
  Bewaar of bewerkt je persoonsgegevens? Persoonsgegevens zijn gegevens die expliciet (adres, e-mail) of impliciet (webshop, IP-adres) kunnen verwijzen naar natuurlijke personen en hun persoonsgegevens.
  Bewaar of verwerk je gevoelige persoonsgegevens. Gevoelige persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld medische gegevens (biometrie, seksuele geaardheid, etc.).
  Werk je samen met een provider die data voor je opslaat in de cloud? Dit kan een lokale IT-leverancier zijn met een eigen datacenter, een lokale IT-leverancier die zelf een datacenter inhuurt of een clouddienst zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive.
  Is er een veiligheidsbeleid binnen het bedrijf? Een beveiligingsbeleid is een set regels en procedures die de IT-beveiliging in uw bedrijf beschrijven.
  Is er één en dezelfde antivirussysteem op elke laptop, desktop en server?
  Is alle software up-to-date (besturingssysteem, browser, Flash, Acrobat, Word, Excel, andere applicaties)? Kies "Nee" als je het niet zeker weet.
  Stuur je e-mails naar prospects in het kader van direct marketing?
  Ben je al eens slachtoffer geworden van een of andere vorm van cyberhacking: ransomware, diefstal van gegevens, gehackte website of insider-hacking?
  Maak je gebruik van een webshop of een platform waar zowel klanten als medewerkers kunnen inloggen?
  Stel dat alle data van jouw meest kritieke locatie plotseling verdwijnt (bijvoorbeeld bij brand) - kan jouw bedrijf twee dagen actief blijven zonder enige vorm van IT-gebruik?
  Gebruik je hetzelfde wachtwoord voor meerdere toepassingen?
  Ontvang je af en toe phishing-e-mails?
  Maak je een wekelijkse back-up (die buiten het bedrijfspand wordt bewaard)?
  Ontvang je soms zeer vertrouwelijke gegevens via e-mail zonder encryptie?

  Wat zijn de Voordelen ?

  BESCHERMDE REPUTATIE

  Laat zien aan uw klanten, zakenpartners, toezichthouders en leveranciers dat u cyberveiligheid serieus neemt.

  VERANTWOORDING INVESTERINGEN

  Verkrijg bewijsmateriaal om investeringen in beveiligingspersoneel en technologie te verantwoorden.

  INZICHT BEVEILIGINGSSTATUS

  Weet waar uw bedrijf staat in termen van veiligheid. En ken de capaciteiten die netwerkverdedigers bezitten om de aanvallen succesvol te detecteren en hierop te reageren. Net als het oude spreekwoord geldt; een ketting is slechts zo sterk als zijn zwakste link. Totdat u weet hoe aanvallers uw systeem zien, kunt u niet weten hoe ze zullen aanvallen.

  BESCHERMING GEVOELIGE DATA

  Criminelen richten zich op bedrijven met gevoelige data. Bereid uw bedrijf voor om doelgericht op te treden tegen cyberaanvallen.

   

  ADVIES VAN SECURITY SPECIALISTEN

  Ontvang deskundige input van onze cyber security experts over uw beveiligingscontrole. Wij brengen u op de hoogte van nieuwe dreigingen en helpen uw beveiligingsplan te structureren.

   

  GEMOEDSRUST

  Geruststelling en vertrouwen dat uw waardevolle gegevens zo veilig mogelijk zijn. Aanvallen van cybercriminelen, interne bedreigingen en malware worden actief bestreden. U kunt weer goed slapen omdat uw gegevensbeveiliging op orde is.