Wat is een Cyber Security architectuur?

Een cyberbeveiligingsarchitectuur combineert beveiligingssoftware en apparaatoplossingen en biedt de infrastructuur om een organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. De cyberbeveiligingsarchitectuur moet zich kunnen aanpassen aan het veranderende landschap van cyberdreigingen naarmate organisaties zich bezighouden met digitale transformatie-initiatieven en IT-services uitbreiden buiten de traditionele perimeter. Met cyberdreigingen die binnen en buiten de beveiligingsperimeter bestaan, is het essentieel geworden dat een beveiligingsarchitectuur gebaseerd is op een Zero Trust-framework.

Waarom is een cyberbeveiligingsarchitectuur nodig?

Een cyberbeveiligingsarchitectuur vormt de basis van de verdediging van een organisatie tegen cyberdreigingen en zorgt ervoor dat alle componenten van de IT-infrastructuur worden beschermd. Omgevingen die worden beveiligd door een cyberbeveiligingsarchitectuur zijn onder meer:

  • Wolk
  • Netwerken
  • IoT
  • Eindpunten
  • mobiel

Wanneer een cyberbeveiligingsarchitectuur voldoet aan alle zeven principes van het Zero Trust-beveiligingsmodel (apparaten, mensen, gegevens, netwerken, werklast, automatisering en orkestratie, zichtbaarheid en analyse), kan een onderneming gegevens en IT-bronnen beveiligen, waar ze zich ook bevinden.

Bescherming over de gehele IT-infrastructuur

Preventieve technologie voor het voorkomen van bedreigingen is de sleutel tot een moderne cyberbeveiligingsarchitectuur die geavanceerde aanvallen blokkeert voordat schade kan worden toegebracht. Een organisatie moet zowel onbekende malware als bekende malware kunnen voorspellen en blokkeren om consistente bescherming te bieden in de gehele IT-infrastructuur.

Kleine bedrijven en grote ondernemingen zouden een geconsolideerde cyberbeveiligingsarchitectuur moeten aannemen om hun meest kritieke activa te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen.

Een holistische benadering voor het creëren van een cyberbeveiligingsarchitectuur

Door gebruik te maken van tientallen leverancierspuntbeveiligingsoplossingen creëren organisaties onbedoeld een patchwork-beveiligingsarchitectuur. De toegevoegde complexiteit ondermijnt mogelijk de algehele beveiliging van een organisatie en resulteert in een hogere TCO. Door een holistische benadering te volgen bij het bouwen van een cyberbeveiligingsarchitectuur, kunnen organisaties beveiligingslacunes dichten, risico’s verminderen en de operationele efficiëntie verhogen. Deze meerlagige, holistische benadering van cyberbeveiliging wordt een geconsolideerde beveiligingsarchitectuur genoemd.

Voordelen van een geconsolideerde cyberbeveiligingsarchitectuur

Een geconsolideerde cyberbeveiligingsarchitectuur:

  • Verbetert de algehele beveiliging
  • Voorkomt bekende en onbekende zero-day-bedreigingen in realtime
  • Automatiseert de beveiliging op alle handhavingspunten
  • Biedt volledig inzicht in de dreigingshouding van een organisatie met één enkele, uniforme beheerconsole
  • Verlaagt de totale eigendomskosten en verhoogt de operationele efficiëntie

Heeft u een geconsolideerde cyberbeveiligingsarchitectuur nodig? Wij kunnen helpen

Check Point Sentynel is de eerste moderne, geconsolideerde cyberbeveiligingsarchitectuur die is gebouwd om geavanceerde aanvallen van de vijfde generatie op netwerken, cloudimplementaties, eindpunten, mobiele apparaten en IoT-apparaten te voorkomen. De volledige portfolio van beveiligingsoplossingen van Check Point kan worden beheerd via één enkele ruit en voldoet aan alle zeven Zero Trust-principes. Check Point ThreatCloud, ’s werelds grootste database met informatie over cyberdreigingen, maakt gebruik van AI en drijft de tientallen dreigingspreventie-engines aan die door Sentynel worden gebruikt.

Lees meer over Check Point Sentynel.